Suomen kartta

Suomi (virallisesti Suomen tasavalta) on yksi Pohjoismaista Pohjois-Euroopassa. Se rajautuu itämereen, Pohjanlahteen, Suomenlahteen, Pohjoisessa Norjaan, luoteessa Ruotsiin ja idässä Venäjään. Maantieteellisesti se sijaitsee Fennoskandian alueella. Suurin kaupunki sekä pääkaupunki on Helsinki. Muita suuria kaupunkeja ovat Espoo, Vantaa, Tampere, Oulu ja Turku, jotka kaikki löytyvät sivuiltamme. Maan arvioitu asukasluku oli 5 520 535 syyskuussa 2018.
Maassa on viihtyisiä pieniä kaupunkeja sekä laajia koskemattomia luonnon alueita. Suomen kokonaispinta-ala on 377 030 km2. Tästä alueesta 10% on vettä, 69% metsää, 8% viljelymaata ja 13% muuta aluetta. Suomi on Euroopan kahdeksanneksi suurin maa. Suomessa on 188 000 järveä, joissa on 179 000 saarta. Sen suurin järvi Saimaa on Euroopan neljänneksi suurin. Suomi on Euroopan kahdeksanneksi suurin maa Venäjän, Ranskan, Ukrainan, Espanjan, Ruotsin, Norjan ja Saksan jälkeen, ja se on Euroopan unionin harvaan asutuin maa. Maantieteellisesti Suomi tunnetaan sen pohjoisesta sijainnista, sen upeista boreaalisista metsistä ja järvistä sekä sen pienestä väestöntiheydestä.
Suomen asukkaan ikääntyvät, kun syntyvyys aste on 10,42 lasta 1000 asukasta kohden vuodessa, hedelmällisyysaste on 1,8 ja synnyttäjien keski-ikä 42,7vuotta. Sen keskimääräinen väestöntiheys on 18 asukasta neliökilometriä kohden. Tämä on kolmanneksi matalin väestöntiheys Euroopassa Norjan ja Islannin jälkeen ja matalin väestöntiheys EU:ssa. Suomi ja ruotsi ovat molemmat Suomen virallisia kieliä. 93% suomalaisista osaa puhua toista kieltä.
Suomessa on monia nähtävyyksiä, jotka houkuttelivat vuonna 2013 yli 8 miljoonaa kävijää. Suuri osa kasvusta johtuu maan globalisaatiosta ja modernisoinnista sekä positiivisesta julkisuudesta ja tietoisuuden kasvusta.